Devans Dans (Pågående romanprojekt)

Decennier av hänsynslös jakt har lämnat naturen tom på andar, de mystiska och magi-givande varelserna som gjort landet Monrovia till världens mäktigaste rike. Adelsmannen Damon och slumflickan Lyrik blir ofrivilliga kompanjoner när de tvingas ut i en värld fylld av naturkatastrofer och slumrande konflikter. Tillsammans måste det omaka paret utföra ett omöjligt uppdrag – fånga en ande. 
Boken jag skriver på nu är medeltida episk fantasy, har arbetsnamnet Devans Dans och är den första delen i en trilogi som jag kallar Andesagan.
  
Stommen för världsbygget är magisystemet och dess påverkan på geopolitiken. Magin liknar det i mangan One Piece men till skillnad från djävulsfrukter har jag rökliknande varelser som människorna kallar Andar. Dessa fångas i kristallflaskor som man sedan kan dricka och få magiska krafter av.
   

   

Blodfadern (Utgiven novell)

Highfantasynovellen Blodfadern utspelar sig i en nyskapad fantasyvärld. Novellen gavs ut av Science Fiction-föreningen Club Cosmos och går att läsa i deras åttonde utgåva av Brev Från Cosmos.

Min tanke är att på sikt skapa ett storskaligt världsbygge med hundratusentals år av historia, ett dussintal olika raser, gudar, ett hundratal olika stadsstats-nationer och magiska skolor som konkurrerar och samarbetar med varandra. Kort och gott kan man säga att jag ville försöka mig på ett långsiktigt världsbygge, likt George R.R. Martins SoIaF eller Tolkiens Midgård, där det som författare går att dyka in i mer kosmiska, religiösa och filosofiska ämnen.

I stället för att planera upp en långtgående fantasyserie för denna värld tänkte jag att det kunde vara en rolig idé att börja med att skriva en rad kortare noveller som utspelar sig i världens historia och därmed grunda världsbygget på ett mer organiskt sätt än vad jag gjort i mina tidigare verk.

Blodfadern är den första av dessa noveller.

 

Hatcirkeln (Refuserad roman)

Denna medeltida highfantasyroman var den första berättelsen jag skrev. Den kretsar om den unga pojken Vhaarj som kallas in i en särskild trupp som nationen Zargos ledning hoppas ska kunna vända det pågående kriget mot ärkefienden Naldina. 

Krig, sorg, svek, religion och massor av magi är bärande teman i denna ungdomsroman. Jag försökte få den utgiven 2015 men blev refuserad. Istället för att ge ut den själv valde jag att lägga den på is tills jag eventuellt en dag är redo att skriva om den och göra ett nytt försök att få den utgiven.