JL Fantasy

Star Wars: The Force Awakens Teaser 2

17 april 2015

Den nya Star Wars teasern drabbade internet igår och tystade nog väldigt många tidigare disneyskeptiker.


Jag gillar flera saker med den. Hur mycket och samtidigt hur lite trailern visar. Tillräckligt mycket för att väcka intresse och men samtidigt tillräckligt lite för att visa på ett flertal olika möjligheter.

J.J. Abrams nya Star Wars filmer följer inte nödvändigtvis kanon där Luke blir den första av den nya Jediordern, samtidigt som den nya republiken växer fram och besegrar vad som kvarstår av imperiet. Vad som helst kan hända. Bara det lilla talet i början väcker intressanta frågor, mycket av det liknar det som sagt i tidigare filmer men med viss skillnad:

"The force is strong in my family. My father has it, I have it, my sister has it. You have that power too."

Är det Luke som pratar till sin son/dotter (men varför pratar han då om att fadern lever, är Vader en ande eller faktiskt vid liv?) Är det Lukes son som pratar till sin dotter/son? (Så att vi får följa tre generationer parallellt?)

Abrams och Disney verkar vara trogna de gamla Star Wars-filmerna. Samma design på många världar och karaktärer men med små skillnader. Särskilt den nya Kromstormtroopern/Darktroopern/Bountyhuntern med den svartröda kappan, vid 1.15,  ser awsome ut.

Särskilt intressant tycker jag är scenen där clonetroopers blir attackerade av en TIE-fighter, vid 1.11. Jag tror att vi kommer få se olika politiska fraktioner med Stormtroopers som slåss mot varandra.

Jag är enormt taggad på denna nya trilogi.

comments powered by Disqus