JL Fantasy

Top 5 saker att se fram emot i Game of Thrones säsong 6

23 april 2016

Äntligen har TV-serien gått om böckerna. Nu kommer varje avsnitt att vara en rysare. Allt kan hända.

Mina förväntningar på säsong 6 är höga - jag tror att den kommer att vara bättre än alla tidigare säsonger. Här kommer de fem saker som jag ser fram emot mest i säsong 6.


5. Old Town 
Vi har inte fått sett något om Sam i de trailers och teasers som släppts. Men i förra säsongens sista avsnitt skickade John iväg Sam till Old Town för att han skulle lära sig hur de kan slåss mot The White Walkers. Jag hoppas att vi kommer att få se en del av vad han lär sig där.

4. Vaes Dothrak och Meereen
Daenarys togs tillfånga av The Dothraki. Jag tror att de kommer ta henne till Vaes Dothrak och där kommer hon att ställas inför deras Dosh Khaleen. För dem måste hon bevisa, åter igen, att hon är den som kommer att hjälpa dem att uppfylla deras profetia.

"A prince is riding. I've heard the thunder of his hooves. 
Swift as the wind he rides. His enemies will tremble before him... 
and their wives will weep tears of blood... 
the Stallion Who Mounts the World."

George RR Martin gillar profetior och jag tror att varenda en av dem kommer att uppfyllas innan serien tar slut. Kanske gifter hon sig med en ny Khal och uppfyller därmed profetian? Kanske blir hon en av Dosh Khaleen, eftersom hon också är änka till en fallen Khal. Eller så har The Stallion Who Mounts The World ingenting med The Dothraki att göra. Min teori är att profetian anspelar på John eller Tyrion som rider på en drake i slutet av  säsong 8.

Parallellt med detta kommer min favoritkaraktär, Tyrion, att äntligen få skina på allvar. Han gjorde typ det i Kings Landing när han räddade staden från Stannis, men han har mycket mer att visa. Tillsammans med The Spider kommer de att ta hand om Sons of the Harpy och förbereda för Daenarys resa över till Westeros.

3. The Three Eyed Raven
I säsong 6 kommer vi att få se hur Bran Stark lär sig att använda sina nya krafter. Men vilka krafter kommer han att få? Kan han ta över drakar, kan han resa i tiden? Jag tror inte att vi kommer att få se alla hans nya krafter i den här säsongen, det kommer att ta tid för honom att lära sig att hantera dem. Den här säsongen kommer att kretsa runt hans kraft att resa in i Wierwoodträden och se det som har hänt igenom historien. Genom hans ögon kommer vi att få se massa olika flashbacks som kommer att förklara saker som vi tidigare bara har kunnat spekulera kring.


2. The North
Trailrarna antyder att vi äntligen kommer att få reda på vem John Snows mamma är. Den mest populära teorin är att John egentligen är son till Ned Starks döda syster, Lyanna Stark. Lyanna Stark fick barn tillsammans med Rhaegar Targaryen och Ned tog med det nyfödda barnet till Winterfell efter att de störtat The Mad King.

I trailrarna ser det ut som att The Wildlings och Davos kommer att slåss mot The Nights Watch om vem som ska få styra Castle Black, kanske redan i första avsnittet. Jag tror att The Wildlings kommer att vinna och att Johns kropp kommer att skyddas av Melisandre. Efter att vi fått reda på att John är en Targaryen kan de sedan börja bygga upp för att han ska återuppväckas av Melisandre. Det finns många ledtrådar i böckerna om att han kommer att vara en av de viktigaste personerna, troligtvis  Azor Ahai själv. Han kommer att återuppväckas, men jag tror inte att det kommer att ske i den här säsongen. Om det gör det, kommer det att vara i något av säsongens sista avsnitt.

Men det som jag ser fram emot mest med hela The North's storyline är Sansa. Äntligen kommer hon att kliva fram och inte vara så mesig längre. Hon kommer att samla på sig alla adelsmän i The North och besegra Boltons. Hon ser så jävla badass ut i sina nya Stark-kläder.



1. The Return of The Kingslayer
Efter att Myrcella dör kommer Jamie att bryta ihop. När han återvänder till Kings Landing med hennes kropp kommer hans och Cerceis hämnd att drabba alla deras fiender. Jamie kommer att leda Lannisters trupper mot deras fiender tillsammans med Sir Robert Strong. Prästhuvuden kommer rulla längs Kings Landings gator. Cerceis och Jamies hämnd kommer inte att vara nådig.

Jag älskar att hata Lannisters. De är några av de  bästa skurkarna  som gjorts, både Joffrey, Cercei, Tywin och Jamie.



comments powered by Disqus