JL Fantasy

Game of Thrones - The Red Woman 0

25 april 2016

Riktigt bra första avsnitt av Game of Thrones idag, 4/5 i betyg. Avsnittet hette The Red Woman och tog vid direkt där förra säsongen slutade. Sammantaget kan man säga att det byggde upp karaktärerna och visade vilken riktning de kommer att ta i de kommande avsnitten.

Några höjdpunkter och vad jag tror att de kommer leda till:

  •  "We are going to take everything there is." - Kingslayer. Jamie och Cersei kommer att starta krig, troligtvis flera. I nästa avsnitt tror jag antingen att vi kommer att få se Myrcellas begravning eller att Jamie tar kommando över Lannisters armé.


  • Daenerys ska till Vaes Dothrak. Det kommer att bli spännande att äntligen få se deras "profeter" i deras huvudstad. Förbered er på massa nya profetior när hon väl möter änkorna.


  • The North-handlingen fortsätter precis som förutspått. Med undantag för The Red Woman-scenen, som var en överraskning. Striden mellan Jättarna och The Nights Watch, som man kan se i den andra trailern, kommer nog redan i nästa avsnitt. Jag läste nyligen att avsnitt fyra kommer att vara längre än alla andra avsnitt i den här säsongen. Kommer Melisandre att återuppväcka John redan då? Parallellt får vi då kanske också se Bran för första gången med sin nya Wierwoodkraft - då han får se hur Ned besegrar Arthur Dane och räddar lilla Jon. Mycket tyder på det eftersom de ger Melisandre en viktig slutscen i det här avsnittet. De bygger upp hennes karaktär för att hon ska göra något storslaget rätt snart.

Top 5 saker att se fram emot i Game of Thrones säsong 60

23 april 2016

Äntligen har TV-serien gått om böckerna. Nu kommer varje avsnitt att vara en rysare. Allt kan hända.

Mina förväntningar på säsong 6 är höga - jag tror att den kommer att vara bättre än alla tidigare säsonger. Här kommer de fem saker som jag ser fram emot mest i säsong 6.


5. Old Town 
Vi har inte fått sett något om Sam i de trailers och teasers som släppts. Men i förra säsongens sista avsnitt skickade John iväg Sam till Old Town för att han skulle lära sig hur de kan slåss mot The White Walkers. Jag hoppas att vi kommer att få se en del av vad han lär sig där.

4. Vaes Dothrak och Meereen
Daenarys togs tillfånga av The Dothraki. Jag tror att de kommer ta henne till Vaes Dothrak och där kommer hon att ställas inför deras Dosh Khaleen. För dem måste hon bevisa, åter igen, att hon är den som kommer att hjälpa dem att uppfylla deras profetia.

"A prince is riding. I've heard the thunder of his hooves. 
Swift as the wind he rides. His enemies will tremble before him... 
and their wives will weep tears of blood... 
the Stallion Who Mounts the World."

George RR Martin gillar profetior och jag tror att varenda en av dem kommer att uppfyllas innan serien tar slut. Kanske gifter hon sig med en ny Khal och uppfyller därmed profetian? Kanske blir hon en av Dosh Khaleen, eftersom hon också är änka till en fallen Khal. Eller så har The Stallion Who Mounts The World ingenting med The Dothraki att göra. Min teori är att profetian anspelar på John eller Tyrion som rider på en drake i slutet av  säsong 8.

Parallellt med detta kommer min favoritkaraktär, Tyrion, att äntligen få skina på allvar. Han gjorde typ det i Kings Landing när han räddade staden från Stannis, men han har mycket mer att visa. Tillsammans med The Spider kommer de att ta hand om Sons of the Harpy och förbereda för Daenarys resa över till Westeros.

3. The Three Eyed Raven
I säsong 6 kommer vi att få se hur Bran Stark lär sig att använda sina nya krafter. Men vilka krafter kommer han att få? Kan han ta över drakar, kan han resa i tiden? Jag tror inte att vi kommer att få se alla hans nya krafter i den här säsongen, det kommer att ta tid för honom att lära sig att hantera dem. Den här säsongen kommer att kretsa runt hans kraft att resa in i Wierwoodträden och se det som har hänt igenom historien. Genom hans ögon kommer vi att få se massa olika flashbacks som kommer att förklara saker som vi tidigare bara har kunnat spekulera kring.


2. The North
Trailrarna antyder att vi äntligen kommer att få reda på vem John Snows mamma är. Den mest populära teorin är att John egentligen är son till Ned Starks döda syster, Lyanna Stark. Lyanna Stark fick barn tillsammans med Rhaegar Targaryen och Ned tog med det nyfödda barnet till Winterfell efter att de störtat The Mad King.

I trailrarna ser det ut som att The Wildlings och Davos kommer att slåss mot The Nights Watch om vem som ska få styra Castle Black, kanske redan i första avsnittet. Jag tror att The Wildlings kommer att vinna och att Johns kropp kommer att skyddas av Melisandre. Efter att vi fått reda på att John är en Targaryen kan de sedan börja bygga upp för att han ska återuppväckas av Melisandre. Det finns många ledtrådar i böckerna om att han kommer att vara en av de viktigaste personerna, troligtvis  Azor Ahai själv. Han kommer att återuppväckas, men jag tror inte att det kommer att ske i den här säsongen. Om det gör det, kommer det att vara i något av säsongens sista avsnitt.

Men det som jag ser fram emot mest med hela The North's storyline är Sansa. Äntligen kommer hon att kliva fram och inte vara så mesig längre. Hon kommer att samla på sig alla adelsmän i The North och besegra Boltons. Hon ser så jävla badass ut i sina nya Stark-kläder.



1. The Return of The Kingslayer
Efter att Myrcella dör kommer Jamie att bryta ihop. När han återvänder till Kings Landing med hennes kropp kommer hans och Cerceis hämnd att drabba alla deras fiender. Jamie kommer att leda Lannisters trupper mot deras fiender tillsammans med Sir Robert Strong. Prästhuvuden kommer rulla längs Kings Landings gator. Cerceis och Jamies hämnd kommer inte att vara nådig.

Jag älskar att hata Lannisters. De är några av de  bästa skurkarna  som gjorts, både Joffrey, Cercei, Tywin och Jamie.



Recension - Daredevil säsong 20

17 april 2016

Matt Murdock och hans kollega Foggy har blivit något av lokala kändisar i Hell's Kitchen efter att de satt Wilson Fisk bakom galler. En dag får de in en kund som hävdar att han jagas av en hänsynslös mördare och han vill ha Matts och Foggys hjälp att få ett bra avtal för vittnesskydd.


Netflix släppte säsong två av Daredevil för några veckor sedan. Jag blev genast väldigt taggad då  säsong ett var en av de bättre serierna jag sett under hela 2015.

Över lag följer säsong två samma spår som säsong ett. Matt brottas med sina inre demoner: är det han gör på kvällarna det rätta eller är det bättre att överlåta rättskipandet till stadens polis? Matt möter Frank Castle a.k.a Punisher, som inte brottas med samma inre demoner. Punisher tvekar inte att röja stadens brottslingar ur vägen utan en tanke på vad lagen säger. Det är när Punisher och Daredevils ideologier, kring hur stadens ondska bör hanteras, krockar som säsong två är som bäst. Båda karaktärerna känns väldigt välspelade och äkta.

Jag är särskilt imponerad över hur de tolkat Punisher, som jag alltid tyckt har varit en ganska endimensionell i alla tidigare filmer som gjorts på karaktären. Han känns äkta och nyanserad trots hans våldsamma metoder. Jag hoppas att Netflix ger Punisher en egen serie för jag vill se mer av karaktären.


Säsong två är ungefär lika bra som säsong ett men på olika sätt. Säsong ett tyckte jag var lite mer karaktärsfokuserad och nedtonad i sin handling. Säsong två är mer episk, med flera hjältar och otaliga, genom-onda skurkar. Utöver Punisher, som hanteras perfekt, så får tyvärr inte alla de andra karaktärerna samma djup som de fick i säsong ett. Elektra som dyker upp halvvägs in serien blir aldrig särskilt intressant för mig. Hennes och Matts relation känns tunn, vilket blir ett problem eftersom det är en stor del av serien. Men det största problemet är att säsongen aldrig får en värdig skurk som Wilson Fisk var i säsong ett. De första fem avsnitten är säsongens mest intressanta eftersom de bärs upp av Punishers och Daredevils konflikt, men när den avtar och ersätts av den onda mystiska ninjaorganisationen Handen tappar säsongen tempo och känsla. Organisationen får aldrig ett ansikte, ingen huvudfiende som behöver besegras. När Daredevil och Elektra besegrat den etthundrade ninjan är jag less och ointresserad av Handen.

Gillade du säsong ett kommer du inte bli besviken av säsong två. Även om den har sina brister är det fortfarande en av de mest intressanta tv-serierna jag sett de senaste åren.

Betyg: 3/5


Game of Thrones Season 6: Trailer 20

14 april 2016

Den andra Game of Thrones trailern är här och gör mig galet taggad!



Recension - Supergirl0

15 mars 2016

Kara Zor-El lever ett vanligt liv, gömd från allmänheten. Hon jobbar för Cat Grant, ägare av stadens största mediabolag. Med sina krafter värmer hon hennes latte till perfekt temperatur, hon blir aldrig sjuk eller sen, hon läser av sin chef med sin supersyn och superhörsel och lyckas på så sätt vara den perfekta assistenten. Kara känner att detta inte är nog. Hon vill göra skillnad, men är rädd för att göra det. Men när hennes halvsysters plan störtar tvingas hon till handling. Flygplanet räddas och Kara är inte längre dold för omvärlden.


Handlingen som knyter samman serien är att ett gäng superskurkar har flytt från The Phantom Zone och börjar ställa till problem. Supergirl måste ta itu med dessa en i taget. Tyvärr byggs dock ytterst få av skurkarna upp och blir därför aldrig särskilt intressanta. Ett annat problem med striderna är att Supergirl helt enkelt är för mäktig. Redan i avsnitt ett har hon tillgång till alla sina krafter, inte som i serien Smallville där Kal-El sakta men säkert lär sig hantera alla sina krafter. Varje gång hon möter någon av skurkarna går striden till på exakt samma sätt: de utbyter en rad slag, det går dåligt för henne, men till slut lyckas hon ändå vända på det, oftast genom att använda någon av sina krafter på ett finurligt sätt.

Skurkarna är dock inte huvudhandlingen. Grundstoryn handlar om att Kara ska lära sig att stå för sig själv och bli en riktig hjälte som sin kusin. Skaparna av serien försöker göra henne till en stark feministisk symbol, men det känns som att de gör det på en 7-årings nivå. Tjejer kan-temat blir uttjatat redan i första avsnittet.

Skådespeleriet är vad som kan förväntas av en superhjälteserie. Det vill säga, rätt dåligt. Melissa Benoist, Supergirl, gör över lag ett bra jobb men de tillfällen då hon överspelar den svaga sidan av karaktären stör mig. Bikaraktärerna får inte heller tillräckligt mycket fokus för att bli intressanta utan är mest bara där för att stötta och peppa henne när hon tvivlar på sig själv.

Jag hoppades att detta skulle bli serie där vi äntligen får en stark kvinnlig huvudkaraktär, men tyvärr fyller inte Supergirl detta kriterium. Vill du ha en sådan serie är det bättre om du ser  Jessica Jones.

Betyg: 2/5